SYKKELTUR TIL AURE

Dra på en sykkeltur hvor du kan sove og spise på en eplegård, et hengekøyehotell og ei klippfiskbrygge. La oss skjemme dere bort på sykkeltur langs kysten av AURE

Vår fantastiske natur gir oss boblende drikker, rene lokale råvarer og opplevelser som vekker sansene til live. Ta med vennegjengen på en sykkeltur midt i uka! Tre tilbydere som kjenner området har nå satt sammen et spennende streif langs kysten på Nordmøre. Her tilbys du en ferdigsydd sykkeltur med åpning for impulsive sprell som frister underveis.

Sykkeltur til AURE på Nordmøre

Hurtigbåt går fra Trondheim og Kristiansund til første stopp hos siderprodusenten Villeplet i Kjørsvikbugen, deretter skal du lades etter alle kunstens regler i en hengekøye i fjellriket Tustna og besøke klippfiskbrygga i havgapet på Ringholmen.

SYKKELUTFLUKT SOMMEREN 2024 

18.-21. juni
9.-12. juli
16.-19. juli
24.-27. juli
30. juli – 2. august 

PRAKTISK INFORMASJON

Varighet 3 døgn. Fra tirsdag ettermiddag til fredag formiddag.
Ta med egen sykkel på hurtigbåten. 
Sykkelturen er på totalt ca 75 km langs bilvei.
Ta med klær etter vær + varme klær for overnatting ute. Transport for inntil 4 personer, sykler og bagasje kan bestilles på enkelte etapper.

REISEFØLGE

Minimum 4, maksimum 6 personer

PRIS

Pris per person per døgn 1890,-
Dette inkluderer middag, overnatting, frokost og mulighet for å smøre niste alle tre dager, samt detaljert reiseinfo, omvisninger og smaksprøver.
Totalpris: 5670,- per person
(I dobbeltrom på Solbu og Ringholmen)

BOOKING

 Tustnaladestasjon@gmail.com

REISEBESKRIVELSE
SYKKELTUR

sykkeltur til eplegård
Sidersmaking på Solbu Eplegård. Foto: Villeplet

DAG 1

SOLBU EPLEGÅRD

Med sykkel på hurtigbåt fra Trondheim 16.25 eller Kristiansund 16.30 ankommer dere Kjørsvikbugen, Aure kl. 18.45 eller 17.50. Herfra går turen til Solbu Eplegård på Vikan ca. 7 km.
Kommer dere med egen bil drar dere direkte til Solbu med innsjekk fra kl. 17. Solbu er et idyllisk lite småbruk fra 1930-tallet som står litt for seg selv i lune omgivelser. Huset er gjennomført møblert i 50-talls stil, og har 3 soverom. Småbruket er omgitt av eple- og vinplanter som brukes til sider produksjon. 
Monika og Tore vil ønske dere velkommen med omvisning i eplegården og produksjonslokalene. Deretter får du servert en middag med skogens delikatesser i fokus, med tilhørende historier og egenprodusert drikke.

Epleblomster
Epleblomstring i juni på Solbu Eplegård. Foto: Villeplet AS

DAG 2
Etter frokost er dagen for å oppleve nesten hele Aure kommune på langs. På den 50 km lange veien kan det anbefales stopp innom mat-, drikke- og bakevareprodusenter, kjøpesenter, galleri, orangeri og gårdsbutikker.
Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy turen på forhånd eller få gode tips hos Solbu første dag.

sykkeltur med vennegjeng til hengekøyeovernatting
I hengekøye på Tustna Ladestasjon. Foto K2 Filmproductions

TUSTNA LADESTASJON

Når dere ankommer ladestasjonen for kropp og sjel, vil Mona og Pål vil hjelpe dere godt til rette for en helt spesiell natt under stjernehimmelen. Rundt bålet i det unike svevehuset er det plass til 6 ekstra komfortable hengekøyer. Med dyner, puter og ullpledd i køyene kan natten nytes til lydene av bølgeskvulp og bålknitter. Før kvelden siger på vil det i strandbaren bli servert middag med drikke lagd av råvarer fra egen gård.
Noen har litt høyere terskel for å driste seg ut på et hengekøyeeventyr. HER kan dere finne litt ekstra informasjon.

Et måltid med norske råvarer på Tustna ladestasjon
Frokost på Tustna Ladestasjon

DAG 3
Før frokost kan en frisk dukkert i fjorden anbefales før videre reise.
På dag 3 skal sykkelturen gå ca. 17 km langs veien, men Tustnafjella har mange kjente turmål, så her kan dere gjerne benytte sjansen til en fjelltur. Et roligere alternativ kan være besøk på et mineralmuseum eller verkstedbesøk hos smykkekunstner.

Utsikt over rorbuene på Ringholmen
Rorbu på Ringholmen. Foto Ringholmen

RINGHOLMEN SJØHUS

Kristine og Kirsti henter dere med båt ut til fiskeværet Ringholmen fra Tustna Marina – Bjørndalen.
På fiskeværet, som tidligere produserte klippfisk, vil dere få omvisning og historier om tidligere tider og planer for framtiden før en god klippfiskmiddag med tilpasset drikke serveres. Her kan dere slappe av og nyte måltidet, sjølufta og sola som går ned i havet før overnatting i en koselig rorbu. 

Ringholmen. Foto av Per Gatzschmann

DAG 4
Proppfull av gode minner og opplevelser kan siste frokost nytes før hjemreise via båtskyss til fastlandet eller hurtigbåten direkte fra Ringholmen til Trondheim eller Kristiansund.

Book HER i dag!
Har dere fått lyst til å bruke mer tid område kan gjerne turen utvides eller fortsette videre til våre nærmeste naboer på Smøla, Heim, Hitra eller Kristiansund.

Klikk på kartet for mer info om reiserute.